Moldoveni suspectaţi de jaf armat la Moscova. Ministerul de Externe de la Chişinău oferă DETALII

crima la moscova de moldoveniCinci dintre cei şase bărbaţi bănuiţi de comiterea jafului armat de la Moscova, sâmbătă seara, sunt moldoveni. Anunţul a fost făcut de Ministerul de Externe de la Chişinău, care a precizat că doi dintre ei au fost ucişi în timpul atacului, iar trei au fost reţinuţi.

„Potrivit autorităţilor ruse, au fost reţinute trei persoane, cetăţeni ai Republicii Moldova, două la frontiera Rusia-Bielarus, iar a treia persoană la Moscova. Cele două persoane care au decedat în urma incidentului sunt cetăţeni ai RM, de 27 şi 28 de ani. Cele cinci persoane sunt originare din Chișinău, Străşeni, Călăraşi”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAEIE, Ana Taban.

Atacul a fost comis luni seara, în jurul orei 21, asupra unui cuplu care se întorcea acasă. Agresorii i-au aşteptat pe soţi lângă poartă, i-au ameninţat cu un cuţit, i-au dus în casă şi i-au legat. Victimele povestesc îngrozite despre clipele care au urmat.

„Când mi-au pus cuţitu în coaste. Mai bine să le dai banii, tot ce ai”, a spus victima Constantin Musicenco.

Hoţii au scotocit prin toată casa şi au luat bani şi bijuterii în valoare de un milion şi jumătate de ruble.

Însă nu s-au mulţumit cu atât. Au dat busna şi într-o construcţie auxiliară, unde dormeau fiica proprietarilor casei, ginerele acestora şi nepotul de numai cinci ani, care tocmai se refugiaseră din Donbass.

„I-au găsit pe cei trei şi, nu ştiu din ce motive, au început să o bată pe femeie. De ce? Mi se ridică părul când mă gândesc. Bărbatul a vrut să-şi apere soţia şi copilul. Eu aş fi făcut la fel”, a spus un vecin.

Deşi era rănit, bărbatul a ripostat.

„În timpul confruntărilor bărbatul (ginerele – n.r.) a reuşit să smulgă cuţitul din mâinile unuia dintre atacatori şi i-a rănit pe cei doi hoţi. De la rănile primite, agresorii au murit pe loc”, a declarat anchetatorul Olga Vradii.

Proprietarilor casei a ajuns la spital cu multiple răni de cuţit. El a refuzat să discute cu presa:

„Este poliţia. Ea o să se clarifice.”

Poliţia din Rusia a anunţat că unul dintre cei trei reţinuţi avea asupra sa paşaport moldovenesc. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă ani grei de puşcărie.

Sursa.publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *