Oleg Efrim ar putea fi cercetat penal pentru fals in declaratii.

oleg efrimPurtatorul de cuvant al CNI a declarat ca, in urma unui control ce a durat cateva luni, s-a stabilit ca ministrul in exercitiu al Justitiei nu ar fi indicat toate averile in declaratia depusa in 2013.

Potrivit CNI este vorba de o casa de locuit din satul Cornesti, raionul Ungheni, un apartament din Chisinau, la care sotia este co-proprietar, un automobil de model Kia luat in arenda de sotie in 2012, 3 conturi bancare si 2 actiuni detinute la o societate comerciala. CNI precizeaza ca verificarea a fost facuta in baza declaratiei de avere depusa in 2013. Institutia a inceput controlul fiind sesizata de o persoana fizica, fara insa a-i divulga identitatea.

CNI urmeaza acum sa sesize Procuratura Generala pentru ca Oleg Efrim sa fie cercetat penal pentru fals in declaratii. Totusi, procurorii ar putea sa nu intenteze dosar penal daca nu vor depista elementele infractiunii prevazute de articolul 352, cod penal. Infractiunea se pedepseste cu o amenda in valoare de 12 mii de lei sau cu inchisoare de pana la un 1 an.

„Am sa ma apar asa cum se apara, angajandu-mi avocat. Partea proasta e ca se scapa aspectul cu conflictul de interese, care a fost depistat la refuzul MJ de a inregistra modificari la un statut al unui partid politic. Chestia cu averile prinde bine la public.”, a comentat acest caz Oleg Efrim pe o retea de socializare.

Iata ce a indicat Oleg Efrim in declaratia de avere din 2013.
p style=” margin: 12px auto 6px auto; font-family: Helvetica,Arial,Sans-serif; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; font-size: 14px; line-height: normal; font-size-adjust: none; font-stretch: normal; -x-system-font: none; display: block;”> declaratie_venituri_Efrim


Sursa:protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *