Primarul satului Lărguţa a ajuns pe banca acuzaţilor.

judecatoria riscaniPrimarului satului Lărguța din raionul Cantemir, este învinuit de corupere pasivă. Edilul riscă o pedeapsă dură pentru că a pus la cale o schemă ilegală pentru vânzarea unui teren agricol.

Astfel, în septembrie 2014, Primăria satului Lărguța a organizat o licitaţie privind înstrăinarea unui teren agricol situat în extravilanul localităţii, cu o suprafață de aproximativ şase hectare.

Președinte al comisiei de licitație a fost ales însăşi primarul localității, împuternicit prin Decizia Consiliului sătesc, să încheie contractul de vânzare-cumpărare cu câștigătorul licitației.

Înainte de a se desfăşura concursul, primarul a pretins de la administratorul unei firme care urma să participe la licitație, suma de 200.000 lei pentru a fi desemnat câștigător.

De remarcat faptul că, atunci când a avut loc concursul, la licitaţie a participat doar agentul economic care a avut înţelegere prealabilă cu primarul şi care a fost desemnat câştigător, obţinând posibilitatea procurării lotului contra sumei de 83.152 lei.

După semnarea şi înregistrarea contractului de vânzare-cumpărare la organul cadastral teritorial, primarul a primit de la directorul firmei 170.000 lei, moment în care a fost reţinut în flagrant.

Respectiva cauză penală a fost expediată pentru examinare Judecătoriei Cantemir, primarul fiind cercetat actualmente în stare de arest la domiciliu. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 15 ani de puşcărie, plus o amendă de până la 200.000 de lei şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice de la 10 la 15 ani.
Sursa:publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *