Rusoaica ACUZATĂ de spionaj în favoarea Ucrainei va fi cercetată în stare de libertate

spionajRusoaica acuzată de trădare de patrie şi de spionaj în favoarea Ucrainei a fost eliberată și va fi cercetată în stare de libertate. Mamă a șapte copii, femeia spune că este șocată de ce i se întâmplă. Ea s-a bucurat că, în sfârșit, și-a revăzut copiii.

„Sunt în stare de șoc. De trei zile deja nu pot să dorm”, a spus femeia.

Svetlana a fost arestată la sfârșitul lunii ianuarie. A ajuns în detenție pentru că, în luna aprilie a anului trecut, a anunțat Ambasada Ucrainei că unitatea militară din apropierea casei sale a fost redislocată în Donețk. Femeia a fost izolată de societate, fără posibilitatea de a-şi vedea sau de a vorbi cu familia. Ea spune că timpul petrecut fără familie a fost un adevărat coșmar.

„Când i-am vazut am început să plâng pentru că nu mi-am vazut copiii de mult timp. Pentru mine, aceasta a fost un stres, un iad, în adevăratul sens al cuvântului”, a precizat femeia.

La aflarea vestei că va fi eliberată, membrii familiei au avut un șoc emoțional.

„A fost o bucurie mare pentru familia noastră. Era seară și copiii s-au culcat, dar după aflarea vestei nimeni nu a mai dorit să doarmă”, a declarat soțul femeii.

Svetlana Davidova a obţinut avocat din oficiu, însă organizația neguvernamentală pentru drepturile omului „Memorial” s-a oferit să-i acorde sprijin juridic. Dacă va fi găsită vinovată, Svetlana Davidova riscă 20 de ani de închisoare.

Sursa-publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *