Protest in Grecia impotriva planurilor UE de restructurare a datorilor (video)

protest in greciaMii de oameni au demonstrat la Atena impotriva ostilitatii Bancii Centrale Europeane si a Uniunii Europene cu privire la planurile Greciei de restructurare a datoriei uriase. Manifestatia a decurs fara violente. De asemenea oamenii si-au aratat sustinerea fata de guvernul de stanga condus de Syriza, care ar apara interesele grecilor.

Acesta a fost primul mare miting anti-austeritate de cand Syriza este la putere. Partidul a scos in strada peste 5000 de persoane.

Demonstratia de amploare a avut loc dupa ce Banca Centrala Europeana a decis sa nu mai permita bancilor elene sa foloseasca obligatiuni guvernamentale ca garantie pentru obtinerea de imprumuturi.

“Dorim ca guvernul să sprijine voinţa poporului exprimată la alegeri. Grecii sunt împotriva măsurilor de austeritate. Noi suntem pentru dezvoltarea Europei.”

Nici Germania, principalul creditor european al Greciei, nu ia in calcul sa schimbe ceva din acordurile cu statul elen, pana cand executivul de la Atena nu va veni cu masuri concrete.

“Noi nu vom urma programul impus de hegemonia germană. Suntem gata să facem ceea ce este posibil omeneşte ― să ne aşezăm la masa negocierilor şi să discutăm problema.”

De mentionat faptul ca primele discutii directe dintre oficiali din Grecia si Germania, dupa alegerile din statul elen au fost tensionate si s-au incheiat joi fara un acord sau atenuarea diferentelor de opinie.

Sursa-protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *