Un fost vameş, CONDAMNAT la închisoare – pentru trafic de influenta

Un fost vameş din municipiul Bălţi a fost condamnat la închisoare. Acesta este acuzat de comiterea traficului de influenţă.

Potrivit procurorilor, în 2011, inculpatul a pretins şi a primit de la un bărbat circa 55 000 de lei. Asta pentru a influenţa angajaţii postului vamal Costeşti – Stânca să înregistreze fără impedimente în Moldova un automobilul adus din Italia.

Examinarea judiciară a cauzei penale a fost finalizată în lipsa inculpatului, deoarece acesta, sub pretextul că ar fi bolnav, nu s-a prezentat în şedinţele de judecată.

Ulterior, prin intermediul avocatului, inculpatul a prezentat certificatele medicale confirmative, unul dintre care s-a dovedit a fi fals, iar procurorii au pornit o altă cauză penală pentru fals în acte.

Recent, prin sentinţa Judecătoriei Bălţi, inculpatul, în vârstă de 42 ani, care anterior a mai fost în conflict cu legea, a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni de detenţie. Totodată, acesta a fost amendat cu de 5 000 de lei.

Procurorii consideră sentinţa aplicată inculpatului prea blândă şi anunţă că o vor ataca, solicitând o pedeapsă de şapte ani de puşcărie.
sursa- publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *