Manifestaţii antiguvernamentale la Moscova

protest la moscovaZeci de oameni au ieşit în stradă la Moscova pentru a protesta faţă de măsurile de austeritate anunţate de Kremlin.

Oamenii au scandat lozinci antiguvernamentale: „Să plătească cei bogaţi pentru criză!” şi „Cel mai mare duşman stă la Kremlin”.

Ministrul rus al Finanțelor, Anton Siluanov, a declarat, luna trecută, că Executivul de la Moscova va fi nevoit să adopte noi politici de austeritate, care presupun tăierea cu 10 la sută a cheltuielilor din toate domeniile, mai puțin în sfera Apărării.

Oamenii sunt indignaţi de aceste decizii:

„Criza a fost provocată de incompetenţa celor care ne conduc, iar acum poporul este cel care suferă. Fac reduceri în sfera socială, în sectorul Sănătăţii şi cel al Educaţiei. Tot greul va fi suportat de cele mai vulnerabile pături sociale.”

De asemenea, manifestanţii au cerut eliberarea deţinuţilor politici. Printre aceştia este şi pilotul ucrainean, deputat în Rada Supremă de la Kiev, Nadejda Savcenko. Aceasta este acuzată de crimă premeditată în cazul morţii a doi jurnalişti ruşi care se aflau în estul Ucrainei. Din luna octombrie, ea a fost internată la Institutul de psihiatrie Serbski din Moscova.

Sursa.publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *