Fostul director al Mold „Silva-Centru” a fost condamnat la închisoare

judecatoria riscaniFostul director al Întreprinderii de Stat în Silvicultură „Silva-Centru” a fost condamnat la închisoare cu executare pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Potrivit procurorilor, în intervalul anilor 2005 – 2010, inculpatul a distribuit ilegal peste 137.000 de lei din profitul net al întreprinderii pentru a plăti taxele de studii universitare a 13 studenţi – rude ale angajaţilor firmei, printre care şi feciorul directorului.

În 2013, instanţa de fond l-a achitat pe inculpat pe motiv că fapta nu întrunea elementele infracţiunii. Procurorii au contestat sentinţa, Curtea de Apel Bălţi respingând în iulie 2013 apelul procurorilor, iar Curtea Supremă de Justiţie a admis recursul procurorilor şi a casat decizia Curţii de Apel Bălţi, dispunând rejudecarea cauzei într-un alt complet de judecată în aceeaşi instanţă.

Recent, Curtea de Apel Bălţi l-a condamnat pe inculpat la şase ani de închisoare şi l-a privat de dreptul de a ocupa funcţii în domeniul silviculturii timp de cinci ani.

Decizia este cu drept de atac conform prevederilor legale.

Sursa>publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *