Procuratura Anticorupţie şi CNA efectuează percheziţii în Ialoveni, Ceadâr-Lunga, Comrat şi Cahul.

Procuratura Anticorupţie şi Centrul Naţional Anticorupţie efectuează o serie de percheziţii în mai multe oraşe ale ţării, printre care Ialoveni, Ceadâr-Lunga, Comrat şi Cahul.

Descinderile au loc în cadrul unui dosar de contrabandă cu spirt, în care sunt implicaţi poliţişti de frontieră. Informaţia a fost confirmată pentru PUBLIKA TV de şeful Procuraturii Anticorupţie, Eduard Harunjen.

Procurorul nu a putut preciza imediat valoarea prejudiciilor aduse statului din neplata taxelor vamale şi accizelor, dar a spus că „pentru un litru de spirt, statul urmează să primească 100 de lei”.

Astfel, sunt cercetaţi trei poliţişti de frontieră de punctul de trecere din satul Valea Perjei, raionul Ceadîr-Lunga, şi un inspector de patrulare din acel oraş, precum şi mai mulţi oameni de afaceri. Spirtul era dus în Ucraina pe drumuri care ocolesc punctele vamale.

Urmare a perchezițiilor efectuate, grupul comun de anchetă a depistat în două depozite 11 tone de spirt în Ceadîr-Lunga şi 50-60 tone de alcool la Ialoveni.

Eduard Harunjen a menţionat că cei patru angajaţi ai Ministerului de Interne vor fi audiaţi, după care se va decide calificarea care se va da infracţiunii.

Procurorul a spus că este vorba de „un concurs de infracţiuni”, printre care se află şi „corupere pasivă” pentru care Codul Penal prevede 15 ani de închisoare.

Angajații Direcției inspecție efectiv a Poliției de Frontieră de mai multe luni au documentat diverse acțiuni ilegale, în care erau implicați și polițiști de frontieră, și cu susținerea Procuraturii Anticorupție și ofițerii CNA, a fost format grupul comun de anchetă în vederea contracarării astfel de activități.

Sursa>publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *