Doi poliţişti din Şoldăneşti, reţinuţi pentru trafic de influenţă

Un moldovean şi două ucrainence riscă să stea la puşcărie. Ce plan au pus la caleŞeful adjunct al Secţiei ordine publică din cadrul Inspectoratului de poliţie Şoldăneşti şi subalternul său au fost reţinuţi, cu puţin timp în urmă, de ofiţerii CNA, pentru trafic de influenţă. Poliţiştii sunt bănuiţi că ar fi pretins de la un bărbat 200 de dolari şi 50 de euro pentru muşamalizarea unui caz în care acesta era cercetat.

Suspectul era suspectat de provocarea vătămării corporale grave şi risca dosar penal.

Potrivit datelor preliminare, poliţiştii ar fi susţinut că au influenţă asupra medicului legist şi că-l pot determina să dea o concluzie favorabilă care îi va scoată vina.

De asemenea, aceştia ar fi susţinut că trebuie să-l convingă şi pe poliţistul de sector să acumuleze materiale care să-l dezvinovăţească pe figurant.

Operaţiunea de reţinere a avut loc în incinta Inspectoratului de poliţie din Şoldăneşti chiar în momentul în care bănuiţii împărţeau banii. Ambii au fost reţinuţi în flagrant pentru 72 de ore.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, poliţiştii riscă o amendă în mărime de la 60.000 la 80.000 de lei sau închisoare de la 2 la 6 ani.
Sursa:publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *