O mama acuza medicii- Il tratau de pneumonie, dar avea doar nasul infundat

acuza medidiiIl tratau de pneumonie, in timp ce copilul avea doar nasul infundat. Este confesiunea unei mame careia, cand a fost internata cu micutul in spital, i s-a spus ca acesta are o forma grava de pneumonie. Dupa un tratament de 10 zile fara rezultate, un medic dintr-o clinica privata i-a spus ca micutul nu are pneumonie, ci doar o problema la nas. Administratia spitalului sustine insa ca astfel unele clinici private incearca sa ademeneasca mai multi clienti.

Aceasta mama, care ne-a rugat sa-i protejam identitatea, ne-a spus ca a trecut prin clipe de cosmar alaturi de micutul ei, in varsta de o luna. Ea spune ca intr-o seara a observat ca baietelul respira greu. Asa ca a chemat medicul de familie, care i-a sugerat sa il duca la spitalul Municipal pentru copii nr.1.

„Radiografia a arătat pneumonie gravă. Ni s-a spus că la un asemenea diagnostic trebuie să facem tratament de 10 zile. După tratament am mai făcut o dată radiografia. Medicul a rămas mirat când a doua radiografie era identică cu prima.”

Atunci mamei i s-a spus ca micutul trebuie transportat la Centrul Mamei si Copilului in sectia de chirurgie. Disperata, femeia a inceput sa caute alti specialisti si a ajuns la un pediatru dintr-o clinica privata.

„S-a uitat la copil şi la cartela medicala, fără analize adăugătoare şi ne-a spus că micuţul nu are şi nici nu a avut pneumonie.”

Asa ca femeia si-a luat copilul din spital, iar la clinica privata s-a stabilit ca problema e la nas.

„I-a clătit nasul şi problema a dispărut. Peste 5 minute copilul respira liniştit şi nu se mai auzea fâsâitul.”

Femeia este indignata de faptul ca baietelul ei a fost tratat cu antibiotice fara sa fie nevoie. Directorul spitalului municipal pentru copii nr 1. neaga ca bebelusul nu ar fi fost bolnav. Potrivit lui, micutul avea pneumonie grava, iar astfel clinicile private isi fac mai multi clienti.

Stefan CALANCEA, DIRECTOR SPITAL: „Medicii din clinicile private fac tot posibilul ca pacientii sa mearga la ei, dar asta nu inseamna ca ei sunt specialisti mai buni. Noi ne-am consultat cu medicii si copilul avea penumonie.”

Incidentul s-a produs la sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut.

Sursa>prptv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *