Protest la Floresti in cazul decesului lui D. Capbatut

protest la florestiProtest la Inspectoratul de Politie Floresti. Prietenii, colegii si rudele tanarului, care a murit acum o luna dupa ce a fost tarat de o masina cativa kilometri, le-au cerut socoteala politistilor. Cei peste 100 de tineri cred ca dosarul este tergiversat intentionat, iar oamenii legii nu investigheaza versiunea corecta. Ei au scandat Rusine Justitiei si Vrem dreptate.

Dupa ce au manifestat in fata Consiliului Raional din oras, tinerii au mers la Inspectoratul de Politie unde au cerut socoteala politistilor pentru faptul ca investigheaza versiunea unui accident si nu a unui omor intentionat ceea ce cred ei ca de fapt s-a intamplat.

Potrivit politistilor, faptul ca Dan a fost lovit de masina si tarat doi kilometri pe un drum de tara a fost doar un simplu accident. Acuma oamenii legii au retinut o singura persoana, cea care era la volan, desi in automobil se aflau inca 5. Noi nu am reusit sa vedem masina cu care tanarul decedat a fost tarat, un prieten de-al sau sustine insa ca a vazut-o si asta il face sa creada ca nu e vorba de un accident.

Ghenadie GRAUR, PROTESTANT: “Macar ca politia ma convingea ca este sange sub capota, ca este geaca topita, eu nu am vazut nimic din astea. Masina nu este lovita nici dintr-o parte. Este foarte joasa, este imposibil ca un om sa treaca pedesubtul acelei masini.”

Acum oamenii si mai ales tinerii din orasul Floresti spun ca se tem sa iasa seara in strada simtindu-se neprotejati. Toti intr-un glas spun ca vor dreptate.

“Vrem sa ajunga acest mesaj la urechile politiei si vom fi mai bine protejati nu numai ziua dar si noaptea.”

“Nici un pic de dreptate.”

“Sub masina nu putea el sa traca si sa sa fie tarat, este imposibil.”

Dan Capbatut a murit pe data de 15 ianuarie anul acesta dupa ce a fost tarat 2 kilometri de o masina in care se aflau 5 tineri. Dupa aceasta, tanarul a fost abandonat la o rascurce mai mult mort decat viu. El a fost gasit peste o ora de un sofer de microbuz de ruta. La sosirea ambulantei baiatul inca era viu, insa s-a stins dupa cateva ore la spital. Oamenii legii au retinut a doua zi un tanar de 28 de ani care era la volan si care este originar dintr-un sat din apropiere

Sursa>protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *