Afacerea unor noldoveni – sclavi in Russia

500 de euro pentru a nu-i întocmi proces-verbal unei persoane. Un poliţist a fost reţinut de ofiţerii CNADoi soţi din raionul Călăraşi, împreună cu un complice au fost condamnaţi pentru comiterea traficului de fiinţe umane în scop de exploatare prin muncă.

Procuratura Generală a stabilit că, în anul 2003, inculpaţii au recrutat un bărbat şi o femeie, cărora le-au promis un salariu bun la munci agricole în Federaţia Rusă. Inculpaţii au organizat transportarea victimelor într-un sat din regiunea Voronej, după care, sub pretextul perfectării documentelor, i-au deposedat de paşapoarte.

Victimele au foste nevoite să îndeplinească lucrări agricole fără a fi remunerate timp de patru luni.

La întoarcerea din Federaţia Rusă, victimele s-au adresat organelor de drept, care au declanşat o cauză penală.

Judecătoria Cahul a dispus în 2013 încetarea procesului penal, iar inculpaţii au fost eliberaţi de răspundere penală. Procurorii însă nu au fost de acord cu sentinţa şi au contestat-o, solicitând condamnarea celor trei la pedepse cu închisoarea.

Astfel, inculpaţii, cu vârstele cuprinse între 47 şi 50 de ani, au fost condamnaţi de Curtea de Apel Cahul pentru comiterea traficului de fiinţe umane în scop de exploatare prin muncă la pedepse a câte 7 şi 8 ani de detenţie în penitenciar de tip închis.
Sursa>publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *