Amenda pentru maşini dezasamblate, dar în trafic

amendaMai mulţi locuitori ai capitalei au primit o înştiinţare de la Centrul Unic de Monitorizare că riscă să fie amendaţi întrucât automobilele pe care le deţin şi care nu au asigurare obligatorie au fost văzute în trafic. Nimic neobişnuit până aici, numai că unul dintre cei avertizaţi de oamenii legii spune că maşina sa este dezmembrată de ani buni şi nu putea fi văzută pe străzile capitalei. Reprezentanţii Centrului Unic de Monitorizare au încercat să găsească o explicaţie.

Veaceslav Plămădeală şi-a cumpărat acum trei ani o maşină Gaz din 1964. Pentru că automobilul nu era funcţional, l-a dezasamblat. De atunci, maşina stă în parcare. Acum câteva zile, bărbatul a primit o scrisoare de la Centrul Unic de Monitorizare prin care a fost informat că automobilul său a fost văzut în sectorul Botanica al capitalei, iar pentru că nu are asigurarea auto obligatorie, proprietarul riscă să fie amendat.

În situaţia lui Veaceslav s-au pomenit şi alţi şoferi. Adrian Boian, de exemplu, spune că a cumpărat un automobil cu intenţia de a-l vinde peste câteva luni şi nu circulă cu el. Bărbatul a descoperit, însă, stupefiat că maşina a fost văzută în centrul capitalei, iar el riscă să plătească o amendă întrucât automobilul nu are asigurare obligatorie.

Reprezentanţii Centrului Unic de Monitorizare spun că au nevoie de timp pentru a verifica dacă automobilele cu pricina au circulat sau nu pe străzile capitalei. Au explicat însă cum se poate ajunge într-o astfel de situaţie.

Şoferii sunt nemulţumiţi şi de faptul că în scrisoarea care îi informează despre lipsa asigurării obligatorii nu este o poză care să confirme că maşina a fost văzută în trafic. Şeful Centrului Unic de Monitorizare, Dan Chiriţa, a menţionat însă că instituţia pe care o conduce nu mai ataşează asemenea imagini, după ce Judecătoria sectorului Centru a hotărât că monitorizarea video reprezintă o ingerinţă în viaţa privată. Oamenii legii afirmă că, în ultimele două săptămâni, au trimis peste 10 mii de înştiinţări ce ţin de expirarea asigurării obligatorii auto. Menţionăm că de o astfel de asigurare au nevoie doar şoferii care circulă cu maşinile lor, nu şi cei care îşi ţin mijloacele de transport în parcări sau garaje.
Sursa.jurnaltv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *