O femeie insarcinata la Cahul a murit din cauza gripei

virului A1U1Inca un deces provocat de gripa. De aceasta data este vorba de o femeie de 34 de ani, care era insarcinata. Femeia a murit in spitalul din Cahul la o zi dupa internare.

Duminica, femeia, care era insarcinata in saptamana a sasea, a mers la spitalul din Cahul intrucat se simtea foarte rau. Insa a doua zi dimineata aceasta s-a stins din viata. Contactat telefonic, directorul centrului de sanatate publica din Cahul a spus ca femeia suferea de fapt de alta boala.

Vladimir LISENCO, DIRECTOR CSP CAHUL: „Ea avea afectiuni cardio vasculare. Nu este de competenta noastra.”

Totusi in urma expertizei medico-legale s-a demonstrat ca femeia a decedat din cauza gripei de tip B, iar informatia a fost confirmata de catre directorul adjunct al Centrului national de sanatate publica din Chisinau, Constantin Spanu. Potrivit lui, femeia nu era vaccinata. Ea s-a adresat la medic la 3 zile dupa aparitia simptomelor.

Astfel, de la inceputul anului s-au inregistrat deja 3 cazuri de deces din cauza gripei. Ultimele date arata ca in total in tara avem 134 de cazuri de gripa, jumatate dintre ele fiind inregistrate in capitala. Deocamdata ne aflam sub pragul epidemiologic, spun specialistii.
Sursa- protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *