Condamnare la inchisoare pentru escrocheri la un lombard din Balti

escrocherie in lombardul din baltiO locuitoare a municipiului Bălţi, în vârstă de 51 de ani, a fost condamnată pentru escrocherie şi delapidarea averii străine în proporţii deosebit de mari. Inculpata a comis ilegalităţile în timp ce activa în calitate de director al unui lombard din Bălţi.

Oamenii legii au stabilit că, acum câţiva ani, în baza tranzacţiilor de amanet, inculpata a primit de la 47 de persoane obiecte din aur în valoare de 230.000 lei, pentru care le-a oferit împrumuturi băneşti simbolice între 500-2000 lei, iar ulterior însuşea bunurile acestora.

În aceeaşi perioadă, femeia a mai primit de la 16 persoane obiecte din aur pentru reparaţie şi comercializare în valoare de 229.000 de lei.

În momentul în care persoanele vătămate se prezentau pentru a le fi întorşi banii şi pentru a primi obiectele din aur, femeia sub diferite pretexte le înşela, spunându-le că aurul este depozitat în Chişinău.

În cadrul investigaţiilor, procurorii au mai stabilit că, inculpata a însuşit bani şi obiecte din aur ce aparţineau întreprinderii la care activa, circa un milion de lei.

Pentru acţiunile sale ilegale, inculpata a fost condamnată la 16 ani de închisoare, cu achitarea integrală a prejudiciilor.
Sursa>publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *