Primarul din Padova începe lupta împotriva hoților moldoveni și români

Primarul leghist din Padova, Massimo Bitonci, anunță un „plan de atac” împotriva degradării și infracționalității.

Planul are mai multe fronturi: noi agenți de poliție municipală de angajat pentru controale pe stradă, peste o sută de noi camere de luat vederi, un contract cu firme de pază private, patrularea zonelor cele mai „calde”, relansarea unei siguranțe „cu participare cetățenească”.

În zilele următoare vor începe interviurile pentru noile recrutări de agenți municipali, care vor trebui să cunoască artele marțiale, dezvăluie primarul. Cei douăzeci de agenți noi vor fi apoi destinați controalelor pe stradă pentru intensificarea patrulărilor în unele zone ale orașului, notează gazetaromaneasca.com.

Pentru a combate degradarea și infracționalitatea, Primăria din Padova va cheltui 2 milioane de euro pentru achiziționarea a circa o sută de noi camere de luat vederi, în măsură să fotografieze mașini și numere de înmatriculare în tranzit și să verifice dacă este vorba de vehicule furate.

„Un sistem complex – a explicat Bitonci – care să nu se limiteze la filmare ci să verifice în timp real datele privind mașinile în intrare și în ieșire din Padova. Din păcate, majoritatea autorilor de furturi și spargeri vin din afara orașului. Și în foarte multe cazuri, îmi pare rău să recunosc acest lucru însă cifrele dovedesc asta, este vorba de români și moldoveni”, a declarat Bitonci, citat de Corriere del Veneto.
Sursa.stirilocale.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *