ministru al Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Vasile Bâtcă e implicat in scandalul electoral

scandalul electoral al lui vasile bitcaNoul ministru al Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Vasile Bâtcă, desemnat de PD, ar fi fost implicat în scandalul „pomenilor electorale” de la Nisporeni, la alegerile prezidenţiale din România. Pe atunci, el era preşedintele raionului. Informaţia a ieşit la iveală în urma unei investigaţii a jurnaliştilor de la „Ziarul de Gardă”. De cealaltă parte, Bâtcă neagă cu vehemenţă că ar avea vreo legătură cu acest scandal, izbucnit după ce mai mulţi alegători au primit bani şi cadouri pentru a-l vota pe Victor Ponta.

Scandalul „pomenilor electorale” a izbucnit în noiembrie anul trecut când în România s-a desfăşurat primul tur al alegerilor prezidenţiale. Atunci, mai mulţi moldoveni cu dublă cetăţenie din Nisporeni au declarat pentru „Ziarul de Gardă” că funcţionari din cadrul Primăriei le-au dat bani şi cadouri în schimbul votului pentru candidatul Victor Ponta. Totul s-ar fi întâmplat în incinta Oficiului Stării Civile din oraş. Anterior, primarul localităţii, Ion Gangan, a negat pentru „Ziarul de Gardă” implicarea sa în aceste acţiuni. Potrivit sursei citate, unii martori le-au spus jurnaliştilor că în coruperea alegătorilor a fost implicat şi Vasile Bâtcă, fostul preşedinte al raionului Nisporeni, în prezent – ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor. Bâtcă neagă însă acuzaţiile.

Între timp, potrivit „Ziarului de Gardă”, oamenii legii din Nisporeni, în vizorul cărora a ajuns acest caz, au decis să nu pornească un dosar penal invocând faptul că „legislaţia Republicii Moldova nu prevede reglementarea scrutinului Prezidenţial, la noi preşedintele fiind ales de Parlament.”

Alegătorii din Nisporeni au fost momiţi cu daruri electorale şi în turul doi al alegerilor prezidenţiale din România, fapt surprins într-un reportaj realizat de Jurnal TV. Atunci, oamenii spuneau că banii şi ceasurile au fost oferite de reprezentanţi ai Partidului Democrat din Moldova, care a negat însă informaţia. Şi de această dată, cazul a ajuns în vizorul oamenilor legii, iar verdictul este unul similar.

Precizăm că în ciuda acestor „pomeni electorale” Victor Ponta a pierdut alegerile în Republica Moldova, cele mai multe voturi fiind acumulate de Klaus Iohannes.
Sursa>jurnaltv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *