Russia va mai avea sanctiuni, daca armisttiul nu se va respecta

razboi ucrainaRusia stă în spatele separatiştilor din Donbass și încalcă flagrant acordul de la Minsk de încetare a focului. Este declarația vicepreşedintelui american, Joe Biden, care a discutat noaptea trecută la telefon cu preşedintele Petro Poroşenko şi premierul Arseni Iaţeniuk.

Iar liderii Franţei, Germaniei şi Marii Britanii au avertizat Moscova cu noi sancţiuni.

„Responsabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat în Ucraina aparţine preşedintelui Vladimir Putin şi Rusiei. Au destabilizat situaţia din această ţară şi au invadat-o”, a spus premierul Marii Britanii, David Cameron.

Pentru înăsprirea sancţiunilor împotriva Rusiei s-au exprimat şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi preşedintele Franţei, Francois Hollande, care au avut o întrevedere la Paris. Ei spun că acordul de la Minsk trebuie implementat fără amânare.

„Orice ţară care nu-şi respectă angajamentele trebuie să suporte sancţiuni. Intenţia noastră nu este să pedepsim, ci să asigurăm pacea în Ucraina”, a menționat președintele francez, Francois Hollande.

În estul Ucrainei se mai aud încă împuşcături. Potrivit Kievului, în ultimele 24 de ore, insurgenţii au atacat de 10 ori poziţiile armatei ucrainene. De asemenea, s-au intensificat misiunile de spionaj.

„Din sisteme de tip „Grad” au fost atacate localităţile Vodeanoe şi Stepnoe. Focuri de artilerie şi mortiere au fost înregistrate în Şirokino, Peski, Avdeevka şi Vodeanoe”, a spus reprezentantul armatei ucrainene, Anatol Stelmah.

Peste 5.600 de oameni au murit în estul Ucrainei de la declanşarea conflictului, în luna aprilie.
Sursa>publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *