Se afla in cautare, dar se stie ca e in Russia. Victor Ianukovici

Se caurta victor ianukoviciDupă un an de la plecarea pe ascuns din ţară, fostul preşedinte al Ucrainei a ieşit, din nou, la rampă. Victor Ianukovici a acordat mai multe interviuri pentru presa din Rusia şi a declarat că va reveni în Ucraina, cu prima ocazie.

„Nu am avut posibilitatea să mă întorc. Nu voi ascunde: am trimis oameni în Ucraina, care să monitorizeze situaţia de acolo. Chiar şi acum o monitorizăm. Nu îmi ieşea din cap ideea să mă întorc şi să conduc mişcarea de protest”, a spus Ianukovici.

Potrivit presei, fostul preşedinte al Ucrainei locuieşte în prezent în sudul Rusiei. Are la dispoziţie o casă luxoasă, cu piscină, despre care spune însă că nu îi aparţine.

Victor Ianukovici a dat de înţeles că a plecat din Ucraina pentru că viaţa sa era în pericol şi a declarat că va reveni în ţară: „- Dacă v-aţi putea întoarce în timp cu un an, aţi schimba decizia pe care aţi luat-o în acea noapte? –
Toate la timpul lor. Toate la timpul lor.”

Victor Ianukovici este dat în urmărire internaţională. El este acuzat de deturnare de fonduri publice şi de uciderea a peste 100 de protestatari paşnici din piaţa Euromaidan.

Printr-o lege adoptată în data de 4 februarie de către Rada Supremă de la Kiev, Victor Ianukovici a fost privat de titlul de preşedinte al Ucrainei.

Sursa>pulika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *