O fata de 12 ani din Singerei s-a spinzurat din cauza datoriilor (509 lei) la magazin

Au pus totul la cale saptamani intregi. Cum a fost planificat atacul cu acid asupra unei tinere din capitalaCaz cumplit in raionul Sangerei. O adolescenta in varsta de 12 ani s-a sinucis, strangulandu-se de un copac din gradina casei. Totul s-a intamplat dupa ce mama sa a aflat ca ea are o datorie de 509 lei la un magazin de langa scoala. Fata ar fi cumparat de acolo rechizite si dulciuri. Nu este insa, foarte clar daca anume acest lucru a impins-o la suicid sau ar mai fi si alte motive.

“Era in copac si fratele adoptiv s-a urcat in copac si se ascunde si el ii spun da-te jos, vede ca nu raspunde nimic, \\ fratele a luat-o i-a acordat primul ajutor medical insa nu a putut-o salva.”

Rudele povestesc ca, ieri, niste copii care se intorceau de la lectii au chemat-o la poarta pe mama fetei si i-au spus ca este asteptata la magazinul de langa scoala ca sa plateasca o datorie de 509 lei. Suma s-a acumulat dupa ce fiica femeii in varsta de 12 ani cumparase de la alimentara dulciuri, dar si caiete sau stilouri. Mama afirma, insa, ca nu si-a certat fiica atunci cand a aflat, ci doar ar fi intrebat-o de ce nu i-a spus despre datorie, iar astazi urmau sa mearga la scoala sa rezolve problema. Mama a plecat apoi la o vecina, iar cand s-a intors fata era deja moarta. Ea a fost gasita spanzurata de catre fratele sau. Adolescenta nu a lasat niciun biletel de adio.

TATAL: „Eu nu eram acasa, dar nu i-am ocarat niciodata.”

Acum apropiatii fetei acuza administratia magazinului ca vinde marfa pe datorie copiilor, fara ca parintii sa stie.

Localnicii sustin ca fata nu era unica eleva care avea datorie la magazin.

„Ca este foarte greu ca nu au scoala in sat”.

„Eu am vorbit cu ea ziua si era vesela si nu urmau sa ne pregatim pentru sarbaotare de opt martie.”

Proprietarii magazinului nu au fost astazi de gasit pentru a comenta situatia. Pe acest caz, politia din Sangerei a deschis dosar penal.

Sursa.protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *