Protest la Cuza Voda impotriva taierii copacilor

protest in greciaAu ieşit în stradă pentru a-şi face dreptate. Este vorba despre locuitorii unui bloc de pe strada Cuza-Vodă din capitală, nemulţumiţi de faptul că toţi copacii din faţa casei lor au fost tăiaţi de muncitorii unei companii de construcţii. De altfel, scandalul a izbucnit acum câteva zile, când aceeaşi muncitori au fost alungaţi de locatari. Ieri însă au revenit şi şi-au pus planul în aplicare.Defrişările sunt ilegale, spun reprezentanţii Primăriei, care dau asigurări că nu a fost eliberată nicio autorizaţie de construcţie pentru terenul cu pricina.

După ce copacii din faţa casei lor au fost puşi la pământ de angajaţii unei companii de construcţii, locuitorii acestui bloc din sectorul Botanica au ieşit în stradă şi le-au cerut autorităţilor locale să se implice şi să împiedice eventuala demarare a lucrărilor. Ieri ei au încercat să-i oprească pe muncitori, dar nu au reuşit.

Reprezentanţii Întreprinderii „Spaţii Verzi” confirmă că arborii au fost tăiaţi ilegal. Astfel, compania de construcţii a fost amendată.

Compania nu are autorizaţie pentru a demara vreo construcţie pe acest teren, dau asigurări şi reprezentanţii Direcţiei Arhitectură a Primăriei.

Contactaţi telefonic, reprezentaţii companiei au refuzat să comenteze acuzaţiile. Inspecţia de Stat în Construcţii a precizat însă că dacă pe acest teren va fi ridicată vreo clădire în lipsa unei autorizaţii, edificiul va fi demolat.
Sursa>jurnaltv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *