Fostul şef-adjunct al Inspectoratului de poliţie Taraclia condamnat la 5 ani de inchisoare

Minor de 16 ani, condamnat la patru ani de închisoare. Faptele grave comise împreună cu alţi trei compliciFostul şef-adjunct al Inspectoratului de poliţie Taraclia a fost condamnat pentru acte de corupţie.

Potrivit procurorilor, în 2013, fostul şef-adjunct a extorcat de la un localnic 2.000 de lei pentru a nu-l priva de dreptul de port armă. Poliţistul a fost reţinut în flagrant de procurorii anticorupţie şi angajaţii Serviciului securitate internă şi combatere a corupţiei al MAI, imediat după primirea sumei estorcate.

Astfel, Procuratura Anticorupţie a înaintat un demers Ministerului Afacerilor Interne prin care a solicitat suspendarea provizorie din funcţie a şefului-adjunct al Inspectoratului de poliţie Taraclia. Reprezentanţii MAI au respins demersul procurorilor, la scurt timp, învinuitul fiind transferat în funcţia de şef-adjunct al Inspectoratului de Poliţie Leova.

Recent, prin sentinţa Judecătoriei Taraclia, poliţistul a fost recunoscut vinovat şi condamnat la 5 ani închisoare cu suspendare. De asemenea, a fost amendat cu 20.000 de lei şi privat de dreptul de a ocupa funcţii publice timp de 3 ani.

Procurorii consideră pedeapsa aplicată inculpatului ca fiind prea blândă şi anunţă că o vor contesta, solicitând condamnarea acestuia la închisoare cu executare.
Sursa>publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *