Nereguli la alte 5 spitale din Chisinau

cadavru in italia, in camionDupă ce ieri au desfăşurat controale inopinate în cinci spitale din Chişinău, Agenţia Medicamentului şi poliţia verifică azi alte cinci instituţii medicale. Inspectorii s-au interesat dacă există destule rezerve de medicamente și în ce condiții s-au desfășurat achiziţiile.

Ofiţerii de investigaţie a fraudelor economice au anunţat că la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime” lipsesc unele preparate farmaceutice, însă acestea nu sunt de primă necesitate.

„Foarte multe poziţii de medicamente stringente au fost suplinite. Au fost procurate medicamente de 1.300.000 de lei, dar mai este careva medicamnte, dar ele nu sunt stringente, la moment. Este un medicament, dare el poate fi schimbat cu alt medicament sau gramajul”, a spus ofiţerul Direcţiei Municipale de Poliţie, Andrei Boubătrân.

Unii pacienţi îi contrazic însă pe inspectori.

„Pe mine m-au trimis să cumpăr lipici, cu toate că eu nu puteam să mă ridic din pat. Un singur lipici nu au”, a spus o femeie.

Directoarea spitalului nu ne-a permis să filmăm depozitul de medicamente.

Verificări au fost efectuate şi la Spitalul de Urgenţă. Administraţia insituţiei a dat asigurări că rezervele de medicamente ajung pentru următoarele 10 zile, când va fi livrat un nou lot de marfă.

„Noi scriem cu o rezervă oarecare medicamentele şi din tipuri noi de antibiotice. Noi cinci, şase, în cel mai rău caz, patru, trei, le avem. Avem cu ce trata pacienţii”, a explicat vicedirectorul Institutului Medicină de Urgenţă, Liviu Vovc.

„Medicii ne-au promis că vom primi toate medicamentele, aşa cum prevede asigurarea medicală”, a enunţat o femeie.

„Mulţumim. Contează că există soluţii pentru probleme”, a zis altă femeie.

Controale au mai fost efectuate la Institutul Oncologic, Institutul Mamei şi Copilului şi la Spitalul Clinic Republican. Autorităţile vor face publice rezultatele operaţiunii după ce vor fi încheiate toate investigaţiile.
Sursa>publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *