Video – au fost retinute 2 persoane suspecte la atacul de la STARNET

 atac la StarnetOfițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI, de comun cu Procuratura Generală, Brigada de Poliție pentru Destinații Speciale „Fulger” și Serviciul de informații și Securitate, au reținut în după-amiaza zilei de astăzi, 2 persoane  care sunt suspectate că au obținut accesul ilegal la bazele de date din sistemul informatic a companiei StarNet.

 

Operațiunea a avut loc în baza sesizării parvenite din partea companiei sus-numite,  pe fundalul căreia, Secția tehnologii informaționale și investigații ale infracțiunilor în domeniul informaticii a Procuraturii Generale, a pornit o cauză penală în baza art. 259 alin. (2) Cod Penal al Republicii Moldova (Obținerea accesului ilegal la informațiile din sistemele informatice de către persoane necunoscute).

 

Astfel, în urma măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală efectuate într-un regim de urgență de către angajații Direcției combaterea corupției a SPIA al MAI, SIS și Procuratura Generală, au fost identificate persoanele suspectate (hakerii) și adresele de domiciliu ale acestora.

 

Ulterior, în jurul orei 15:00, suspecții au fost reținuți, iar sistemele informatice aflate în posesie au fost confiscate.

Sursa>mai.gov.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *