Statistica num,arul moldovenilor in Italia – 25 000 sudenti, 2000 omanei de afacerisi 25 inchisi la inchisoare

Datele statistice arată că în Italia se află 150.000 de moldoveni rezidenți oficial. 25.000 de tineri moldoveni își fac studiile în peninsulă, iar alți 2000 de conaționali și-au deschis afaceri.

statisticaDeclarația îi aparține președintei Asociației moldovenilor din Italia „AssoMoldave”, Tatiana Nogailîc și a fost făcută în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

Potrivit unui raport publicat de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale Italian, care a vizat 9 comunități din țară, arată că în Italia se află 150.000 mii de moldoveni rezidenți oficial.

„Astfel 67% sunt femei, 32 % sunt bărbați, iar numărul de copii minori 17%”, a afirmat președinta Asociației moldovenilor din Italia.

Din cei 150.000 de moldoveni, doar 8.000 dintre aceștia au deschise conturi în băncile din Italia. Potrivit Tatianei Nagailîc, numărul mic de conturi în bancă deschise de moldoveni, se explică prin faptul că remitențele vin acasă.

Totodată, sunt și moldoveni care comit infracțiuni, iar aceștia sunt pedepsiți conform legii. Astfel, în închisori sunt aproximativ 250 de moloveni.

Avem conaționali care și-au deschis afaceri pe teritoriul Italiei, iar numărul acestora se ridică la cifra de 2.000.

Conform datelor din raport, ce țin de numărul de căsătorii înregistrate între cetățenii moldoveni și cei italieni sunt aproximativ de 5.000 de căsătorii.

Totodată în Italia studiază circa 25.000 de studenți moldoveni.
Sursa>stirilocale.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *