Un bebelus moldovan de 2 luni a decedat in italia. Medicii au confundat gripa cu meningita

bebelus moldovean in italia

bebelus moldovean in italia

Dramă într-o familie de moldoveni din Italia. Fetița acestora de aproape două luni a decedat după ce medicii i-au pus un diagnostic greşit. Ei au confundat meningita cu o banală gripă.

Marina, mama fetiței, povesteșe că, pe 16 februarie, Miriam s-a îmbolnăvit. Copila plângea fără oprire, avea febră şi vomita, părinţii au dus-o de urgenţă la spitalul Maggiore din Bologna. Medicii de acolo i-au spus să nu-și facă griji că este doar o banală gripă și au trimis-o acasă.

Ajunși acasă, bebeluşul se simţea tot mai rău. Astfel, părinţii au ales să o ducă la spitalul Sant’Orsola din Bologna. Medicii de aici au fost categorici cu diagnosticul: meningită infecţioasă. Numai că micuța era prea slăbită să mai raspundă unui tratament de urgență. Timp de aproape 2 săptămâni, micuța Miriam s-a aflat în comă, iar pe 27 februarie, copila a murit.

Părinții, Marina și Constantin, originari din Republica Moldova, spun că vor da în judecată spitalul pentru diagnosticul greșit stabilit de medicii de acolo.

Aceștia spun că au păstrat toate fișele eliberate în acea zi de spital, fișa cu externarea și toate actele eliberate după fiecare vizită la medic. Ei spun că vor începe toate procedurile doar după ce își vor înmormânta îngerașul.

Pe 7 martie, fetița urma să împlinească două luni.
sursa>stiriloclae.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *