35 de ani din satul Fârlădeni, Căuşeni a decedat din cauza gripei

cadavru in italia, in camionÎncă o persoană a murit din cauza consecinţelor provocate de virusul gripal A(H1N1). Este vorba despre un bărbat de 35 de ani din satul Fârlădeni, raionul Căuşeni.

„Pacientul s-a adresat tardiv la medic. Avem confirmat că infecţia a fost provocată de virusul gripal A(H1N1)”, a spus viceministrul Sănătăţii, Svetlana Cotelea.

Medicul infecţionist Iurie Climaşevschi susţine că pentru a preveni astfel de cazuri este nevoie de o terapie corectă şi adresarea la timp la medic.

„Sunt criterii când se declară stare epidemică, acum e vorba de stare preepidemică Persoanele trebuie să se adreseze la timp la spital. Este nevoie de o terapie corectă, e un efect foarte bun. Cred că o dată cu încălzirea timpului situaţia va reveni la normal”, a declarat Iurie Climaşevschi, medic infecţionist.

Potrivit fostului viceministru al Sănătăţii Mihai Magdei, cea mai gravă situaţie este în municipiul Chişinău: „Aici e cea mai mare aglomeraţie. Este necesar ca oamenii să înţeleagă că trebuie să se adreseze la timp după ajutor medical. Chiar de la primele simtome trebuie sa cheme medicul şi să se izoleze. Să nu ia medicamente fără a consulta medicul”.
Sursa>publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *