11 ani de inchisoare si 91.000 de lei condamnare pentru violul unei tinere din Chisinau

Minor de 16 ani, condamnat la patru ani de închisoare. Faptele grave comise împreună cu alţi trei compliciSentinţă în cazul tinerei care a fost agresată sexual pe teritoriul unei grădiniţe din sectorul Botanica. Procurorii anunţă că trei tineri se fac vinovaţi şi şi-au primit pedepsele.

Oamenii legii susţin că unul dintre inculpaţi era şofer la un restaurant din Chişinău şi transporta angajaţii acasă. Astfel, pe 21 iulie 2014, acesta şi-a chemat doi amici să o întâlnească lângă casă pe victimă, care era una dintre colegele sale.

Tânăra, în vârstă de 22 de ani, a fost transportată acasă, iar cei doi au atacat-o şi ameninţat-o cu un cuţit în scara blocului în care locuia. Ulterior, au târât-o pe teritoriul unei grădiniţe de pe bulevardul Traian şi au violat-o.

Infractorii, cu vârstele cuprinse între 23 şi 25, ani au fost reţinuţi peste câteva săptămâni. Doi dintre aceştia fiind locuitori ai raionului Rezina, iar altul era din Capitală.

Fiind audiaţi de procurori, inculpaţii au declarat că au acţionat la îndemnul şoferului, care i-a instigat la comiterea crimei pentru a se răzbuna pe tânăra cu care avea un conflict mai vechi.

Iniţiatorul a fost condamnat la 6 ani de detenţie pentru organizarea huliganismului agravat. Totodată, complicii săi s-au ales cu câte 11 ani de închisoare. Prin aceeaşi sentinţă, inculpaţii au fost obligaţi să plătească 91.000 de lei victimei, drept prejudiciu moral.

Sentinţa este cu drept de atac.
Sursa>publika.d

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *