Infermierele de la Spitalul de Urgenta protesteaza ca nu au primit salariu

protest la spitalul de urgentaZeci de infirmiere au protestat, astăzi, la Spitalul de Urgenţă din Capitală. Femeile spun că nu au primit salariile pentru luna februarie şi vor să fie angajate de instituţia medicală, nu de o firmă de curăţenie, aşa cum este acum.

Infirmierele spun că nu este prima oară când primesc salariile cu întârziere:

„Azi spune că au datorii şi n-au de unde plăti salariile, pentru că au datorii pe lapte. Lapte iar nu ne dă de-o săptămână.”

„Ne-o amăgit şi am intrat în firmă cu de-a sila. Amu nu ni se dă salariul. Din fondul de pensii ni se opreşte numai 50 de lei, dar pe corişok e 300, ei transferă numai câte 50 de lei.”

Nu numai lipsa salariilor le-a nemulţumit pe femei:

„De ce ni s-a redus zilele de concediu: erau 35 de zile, dar noi daca am trecut din funcţia asta numai pe hârtie-i scris ca-i funcţia de dereticătoare, dar e infermieră ni s-a trecut de la 35 la 28 de zile. Pentru ce, noi lucrul îl facem tot acelaşi.”

Directorul Spitalului de Urgenţă spune că transferă banii la timp pentru serviciile acordate şi nu înţelege motivele reţineri salariilor.

„Într-adevăr aceste servicii sunt externalizate din anul trecut şi ei sunt salarizaţi de firma respectivă. Noi ne onorăm obligaţiunile lunar”, a spus directorul Spitalului de Urgență, Gheorghe Ciobanu.

Reprezentnaţii firmei de curăţenie spun că femeile îşi vor primi banii peste câteva zile:

„Salariul pentru luna februarie este o mică întârziere. Mâine dimineaţă noi ne vom întâlni cu directorul spitalului să rezolvăm această întrebare. Asta le-am spus şi lor astăzi dimineaţă.”

Salariul unei infirmiere este, în medie, de 3400 de lei.

Sursa>publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *