Moscova AVERTIZEAZĂ Statele Unite privind manevrele militare americane din țările baltice

rusia averitzeaza americaRusia a avertizat că desfășurarea a 3.000 de soldați americani în cele trei state baltice pentru a participa la manevre militare împreună cu armatele acestor țări nu va rămâne fără un răspuns din partea Moscovei. Declaraţia a fost făcută de Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de externe, scrie agerpres.ro.

„Aceasta nu este o știre, ci mai degrabă un element de planificare militară (…), dar vă asigur că nu va rămâne fără răspuns”, a precizat oficialul rus, în opinia căruia respectivele aplicații constituie o încercare de a exercita o presiune militară asupra Rusiei.

„Am mai văzut așa ceva. Pentru noi nu este niciun fel de enigmă și nici nu ne va determina să ne schimbăm decizia de a merge pe drumul nostru”, a asigurat Riabkov.

Pe de altă parte, el a calificat noua serie de sancțiuni americane împotriva principalei bănci din Crimeea și a mai multor lideri proruși din estul separatist al Ucrainei drept o provocare politică. „Nu vedem nicio logică ce ar putea să explice o asemenea decizie, având în vedere că Washingtonul a declarat că dorește revenirea situației la normal”, a mai spus responsabilul din MAE rus.
Sursa>publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *