Un aliat al fostului preşedinte Ianukovici, găsit MORT în condiţii suspecte

victor ianukoviciUn fost guvernator a fost găsit mort în sudul Ucrainei, al treilea deces suspect în două săptămâni al unui aliat al fostului preşedinte prorus înlăturat Viktor Ianukovici, a anunţat poliţia, scrie evz.ro.

„Cadvrul lui Oleksandr Pekluşenko, născut în 1954, fost guvernator al regiunii industriale Zaporojie (sud-est), a fost găsit în casa sa la ţară, în apropierea oraşului, cu o rană mortală la gât provocată de o armă de foc”, au declarat oamenii legii.

„Ipoteza preliminară a anchetatorilor este sinuciderea”, a menţionat Ministerul ucrainean de Interne într-un comunicat.

Pekluşenko, un timp deputat şi înalt responsabil parlamentar al Partidului Regiunilor al lui Ianukovici, a fost demis din funcţia de guvernator după fuga fostului preşedinte în Rusia. El era anchetat pentru reprimarea manifestaţiilor proeuropene la Zaporojie.

Moartea lui urmează după cea a lui Stanislav Melnik, un alt fost deputat al Partidului Regiunilor, găsit mort în noaptea de luni spre marţi de soţia sa în baia casei lor în regiunea Kievului. El s-ar fi sinucis cu o puşcă de vânătoare.

La sfârşitul lunii februarie, Mihailo Cecetov, încă un alt fost înalt responsabil parlamentar al Partidului Regiunilor, s-a aruncat pe fereastră de la etajul 17 la Kiev.

Viktor Ianukovici a fost destituit de parlament după ce a fugit în februarie 2014, în urma a trei luni de proteste proeuropene în centrul Kievului încheiate într-o baie de sânge.
Sursa>publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *