Jurnalişti ruşi, întorşi la Moscova de pe Aeroportul Chişinău

bomba la aeronava chisinau-italiaAu ajuns din Rusia în Moldova, dar au făcut cale întoarsă de la Aeroportul Chişinău. Este vorba despre o echipă de filmare a trustului de presă “Rossia”, care nu a fost lăsată de autorităţi să intre în Republica Moldova.

Informaţia a fost confirmată pentru Ria Novosti de Evgheni Bekasov, redactor-şef al postului tv „Rossia 24”.

„Echipa de filmare, în frunte cu reporterul Alexandr Baliţkii, urma să reflecte alegerile din Găgăuzia, dar nu a fost lăsată să intre în ţară. Asta demonstrează faptul că Moldova are o atitudine agresivă şi neprietenoasă faţă de mass-media din Rusia. Nu mai vorbesc de gradul de libertate a presei în această ţară”, a declarat Evgheni Bekasov.

Redactorul-şef a ţinut să precizeze că postul tv “Rossia 24” este interzis în Republica Moldova. „Este a treia oară în ultimele opt luni când jurnaliştilor trustului “Rossia” li se interzice să intre in Moldova.”

Totodată, Poliţia de frontieră a confirmat informaţia pentru PUBLIKA TV. Potrivit oamenilor legii, incidentul a avut loc din cauza că oaspeţii Capitalei nu şi-au putut argumenta scopul călătoriei în Republica Moldova. Mai mult, aceştia au spus că sunt jurnalişti, dar nu au putut demonstra acest lucru.

Pe de altă parte, reporterul Alexandr Baliţkii a confirmat şi el că poliţiştii de frontieră moldoveni i-au prezentat documentul prin care li se interzicea intrarea în ţară. Totuşi, jurnalistul susţine că oamenii legii i-ar fi spus neoficial că motivul refuzului este legat de faptul că autorităţile de la Chişinău s-au arătat nemulţumite de materialele filmate la Chişinău şi în autonomia găgăuză. Totuşi, cea mai mare nemulţumire este legată de activitatea echipei în regiunea transnistreană.
Sursa>publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *