Opt persoane au fost identificate în operațiunii interstatale „CĂUTARE”

copil disparut in falestiOpt persoane date în căutare și una considerată dispărută fără veste au fost identificate și reținute în urma desfășurării operațiunii interstatale „CĂUTARE”.

Cele nouă persoane au fost depistate în timpul operațiunii realizată timp de două zile de angajații Poliției de Frontieră, pe teritoriul Republicii Moldova. Operațiunea specială a avut drept scop identificarea și reținerea persoanelor anunțate în căutare interstatală, persoanelor care se ascund de organele de urmărire penală sau de instanța de judecată, ori care se eschivează de la executarea pedepsei penale, cât și căutarea persoanelor dispărute fără urmă și stabilirea identității cadavrelor neidentificate.

La începutul operaţiunii, conform evidenţei, în căutare se aflau 60 de persoane. În decursul celor 48 de ore de desfășurare a acțiunilor și măsurilor speciale de investigații polițiștii de frontieră au stabilit și reținut opt infractori anunţaţi în căutare de către organele de ocrotire a normelor de drept naționale şi o persoană dispărută fără veste, dată în căutare de către organele de resort din Federaţia Rusă.

Pentru realizarea acțiunilor au fost întreprinse un șir de măsuri speciale de culegere a informaţiei, chestionare și identificare, astfel, s-a reușit identificarea și reținerea a 5 persoane în raza municipiului Chișinău, iar alte 4 – în punctele de trecere a frontierei de stat.

Persoanele reținute se fac vinovate de confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false, trecerea ilegală a frontierei de stat, escrocherie, dar și alte infracțiuni.

În toate cazurile, persoanele în căutare au fost predate Procuraturii, pentru înaintarea învinuirii și expedierii cauzei penale în instanța de judecată.
Sursa.publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *