vanzatorii de flori au protestat in fata Guvernului.

скачанные файлы (2)Florarii au iesit la protest. Zeci de vanzatori au venit astazi in fata Guvernului sa ceara patente. Ei sunt nemutumiti ca dupa ce si-au creat gospodarii taranesti nu mai pot vinde si alte flori, ci doar pe cele care le cultiva. Comerciantii se plang ca au ajuns la faliment din cauza amenzilor aplicate inainte 8 martie.

“Vrem patente, vrem sa mancam….”

Vanzatorii sunt nemultumiti ca nu mai pot lucra in baza de patenta si s-au plans de controale frecvente si amenzi de zeci de mii de lei.

“Amenzi vin si ne-au inchis buticul pentru ce daca eu nici nu eram.”

“Fiicei mele i-au pus amenda de 10000 de lei… au apucat-o inima.”

Unii vanzatori si-au inregistrat gospodarii taranesti, legea insa ii obliga sa vanda doar ceea ce cultiva. Asa ca sunt nevoiti sa activeze ilegal.

Astazi un grup de protestari s-au intalnit cu reprezentatii Guvernului si au convenit ca maine sa aiba o intrevedere cu ministrul economiei. Comerciantii nu mai dreptul sa activeze in baza de patenta din anul 2009. Multi au refuzat, insa, sa isi deschida intreprinderi individuale, spunand ca ar suporta pierderi. Intreprinzatorii achitau pentru patenta cateva sute de lei lunar, iar veniturile nu le erau impozitate.

Sursa>protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *