EVAZIUNE FISCALĂ DE PROPORŢII. Bugetul statului a fost prejudiciat cu MILIOANE de lei

firme ilegale in chisinauEvaziune fiscală la o întreprindere privată din Capitală. Conducerea firmei a fost condamnată pentru neachitarea impozitelor în bugetul de stat în proporţii deosebit de mari, în valoare de 3.245.501 lei.

Conform rezultatelor investigaţiilor efectuate de procurori, reprezentanţii întreprinderii au încheiat mai multe contracte fictive cu firme bine cunoscute pe piaţa internă. Contractele vizau livrarea unor mărfuri, prestarea serviciilor nespecifice genului practicat de activitate şi pe care fizic nu le puteau realiza, având drept scop legalizarea provinienţei unor mărfuri obţinute în mod ilegal de contraagenţii economici (contrabandă, în lipsa documentelor de provenienţă etc.), beneficierea de deduceri în scopuri fiscale, precum şi neachitarea impozitelor şi taxelor la bugetul de stat.

În cadrul dezbaterilor judecătoreşti, reprezentantul persoanei juridice a recunoscut integral vina în săvîrşirea infracţiunii incriminate. Mai mult, acesta a declarat că întreprinderea pe care o reprezintă la momentul semnării acestor contracte fictive, era complet falimentară şi respectiv nu a avut posibilitate reală de a livra mărfuri sau presta servicii.

Recent, prin sentinţa Judecătoriei sectorului Râşcani, respectivul agent economic a fost recunoscut vinovat de comiterea evaziunii fiscale în proporţii deosebit de mari, fiind condamnat la pedeapsa penală – amendă de 80.000 lei, cu lichidarea persoanei juridice vinovate.

Decizia cu drept de atac la Curtea de Apel Chişinău.

Sursa>publika.m,d

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *