Căpitanul şi un membru al navei naufragiate în Marea Mediterană cu 950 de oameni la bord, ARESTAŢI

arestul capitanului navei ce a naufragiat in marea mediterana

arestul capitanului navei ce a naufragiat in marea mediterana

Căpitanul şi un membru al echipajului navei naufragiate în Marea Mediterană, cu 950 de imigranţi la bord, au fost arestaţi. Aceştia au fost printre cei 27 de supravieţuitori ai tragediei, care au ajuns în Sicilia. Anchetatorii italieni spun că reţinuţii sunt bănuiţi de trafic de fiinţe umane. Iar Comisia Europeană a propus un plan pentru depăşirea crizei imigranţilor din Mediterană.

„Dacă nu vom acţiona acum, atunci această criză va căpata proporţii periculoase în lunile următoare. Europa trebuie să fie unită şi să răspundă acestei provocări care este legată de valorile de bază ale Uniunii”, a declarat comisarul UE pentru Migrație, Dmitris Avramopoulos.

Planul prezentat de Comisia Europeană include consolidarea operațiunilor de căutare și salvare a imigranților ce încearcă să ajungă în Europa prin traversarea Mării Mediterane, venind dinspre nordul Africii. Printre măsurile propuse este suplimentarea fondurilor destinate operaţiunilor de patrulare maritimă şi extinderea suprafeţei acestora.

Documentul a fost aprobat de miniştrii de Interne şi Externe ai UE, reuniţi de urgenţă la Bruxelles. În timpul întrunirii, autorităţile italiene şi cele malteze au anunţat că încearcă să salveze pasagerii de pe două nave care au naufragiat luni.

Potrivit premierului italian, Mateo Renzi, este vorba despre o ambarcaţiune de mici dimensiuni la bordul căreia se aflau între 100 şi 150 de pasageri şi una de dimensiuni mai mari cu 300 de imigranţi.

Sursa:publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *