Atac în Ucraina – un soldat mort și 12 răniți

Atac în Ucraina - un soldat mort și 12 răniți

Atac în Ucraina – un soldat mort și 12 răniți

Un soldat a murit iar 12 au fost raniti in ultimele 24 de ore in estul Ucrainei. Militarul a fost ucis dupa ce rebelii au atacat o ambulanta a trupelor ucrainene. Totodata, separatistii au deschis focul si asupra altor pozitii din Donetk iar in Lugansk a fost aruncat in are un gazoduct. 9 localitati au ramas fara gaz.

Autoritatile ucrainene au anuntat ca rebelii au deschis de mai multe ori focul asupra masinilor care transporta medicamente soldatilor. Alti 11 militari au fost raniti in urma luptelor de noaptea trecuta.

”Am dormit aici (în subsoluri) timp de două săpămâni. Ieşeam repede, aduceam ceva de mâncare şi ne ascundeam înapoi.”

Casa acestei familii a fost avariata din cauza bombardamentelor. Astfel, de mult timp, subsolul a devenit locul unde se ascund de bombardamente.

”Dacă se împuşcă, ne ascundem repede aici.”

La randul lor, rebelii au anuntat ca militarii ar fi incalcat acordul de pace de peste 40 de ori, folosind armament greu. Intre timp, secretarul general al NATO a declarat ca blocul militar are probe ce demonstreaza prezenta militarilor rusi in zona ocupata de separatisti. Occidentul a acuzat de mai multe ori Moscova ca sustine separatistii, oferindu-le echipament militar. Kremlinul a negat de fiecare data aceste declaratii, acuzand Kievul ca lupta impotriva propriilor cetateni.

Sursa:protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *