Protest la Procuratura Generală: Un grup de oameni cer eliberarea lui Valeriu Stoianov

Protest la Procuratura Generală: Un grup de oameni cer eliberarea lui Valeriu Stoianov

Protest la Procuratura Generală: Un grup de oameni cer eliberarea lui Valeriu Stoianov

Vrem dreptate şi eliberarea lui Valeriu Stoianov! Asta au scandat cele aproximativ 100 de persoane, care s-au adunat la un protest, astăzi, în faţa Procuraturii Generale.

Valeriu Stoianov a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru că ar fi cauzat vătămări corporale unei persoane într-o încăierare ce a avut loc în localitatea Cruzeşti.Totul s-a întâmplat într-o noapte a anului 2010, când sora lui Valeriu Stoianov l-a telefonat şi l-a rugat să-i vină în ajutor. I s-a plâns că fostul ei soţ ar fi dat buzna în locuinţa ei, împreună cu alţi patru bărbaţi, toţi în stare de ebrietate.

Ajuns la faţa locului, Stoianov a fost luat la bătaie, iar ca să se apere, a tras câteva focuri dintr-o armă deţinută legal. În consecinţă, unul dintre bărbaţi a fost rănit la picior. Ulterior, procurorii l-au acuzat pe Stoianov de vătămări grave şi au cerut pedeapsă cu închisoare.

Prima instanţă a constatat, însă, că bărbatul a fost în legitimă apărare şi l-a achitat. La Curtea de Apel Chişinău, însă, completul de judecători format din Ghenadie Lîsîi, Ion Secrieru şi Alexandru Şpac, a casat decizia şi a decis că bărbatul care i-a sărit în apărare surorii lui, la domiciliul şi la solicitarea acesteia, trebuie să stea cinci ani în închisoare. Hotărârea a fost menţinută şi de Curtea Supremă de Justiţie. Atât soţia deţinutului, cât şi avocatul care a reprezentant familia la CSJ, bănuiesc că procurorii şi judecătorii au fost mituiţi.

Rudele, dar şi mai mulţi locuitori din Cruzeşti, care au participat la protestul de astăzi, cer procurorilor să deschisă dosarul şi să ia în calcul că Valeriu Stoianov a fost în legitimă apărare. Aceştia, la rândul lor, au declarat că se vor consulta şi pe parcursul acestei zile, vor oferi un răspuns.
Sursa:jurnaltv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *