Vinatorii protesteaza la Ministreul Mediului

protest la ministerul mediului

protest la ministerul mediului

Societatea Vanatorilor si Pescarilor au iesit astazi la protest. Acestia cer demisia ministrului Mediului, Valeriu Munteanu. Acestia sunt nemultumiti de o decizie a Guvernului prin care se interzice vanatoarea iepurilor de camp si a unor specii de pasari acvatice.

UPDATE 11:14

Valeriu Munteanu: „Care e placerea sa omori in fata ta 80 de gaste?”

Presedintele Asociatiei Vanatorilor: „Nu e problema in asta.”

Presedintele Asociatiei Vanatorilor: “Asociata in ultimii 10 ani se ocupa cu gestionarea fondului de vanatoare conform legislatiei. Da, avem obligatii, dar avem si drepturi. Da noi gestionam si voi ca organul de control, trebuia sa veniti sa verificati.”

Valeriu Munteanu: : „Nu de control, de politici in domeniu.”

UPDATE 11:01

Reprezentantul protestatarilor: “Am venit cu un demers si vrem ca acesta sa fie indeplinit.”

Valeriu Munteanu, ministrul Mediului: “ Avem mai putine specii din cauza lipsei de reglementari a ministerului. Dvs ati impuscat 80 de gaste in loc de 3. Ati abatorizat.”

„In Ungaria, in bugetul de stat de la vanatoare se castiga 10 milioane de euro. In Moldova, la ministerul mediului nu ajunge nimic.”

UPDATE 10:54 Valeriu Munteanu a chemat la discutii 5 membri ai Sociatii Vanatorilor si Pescarilor. Astfel, ministrul a venit cu un video pe care l-a aratat presei si celor 5 membri. In video, apare presedintele SVP (Societatii Vanatorilor si Pescarilor) Ciocoi la o vanatoare. Potrivit lui Munteanu, acesta alaturi de un coleg, ar fi vanat peste 80 de pasari, pe cand norma maxima de pasari vanate ar fi 8.

UPDATE 10:27 Ministrul Mediului a venit in fata protestatarilor pentru a discuta cu acestia, insa nu a fost lasat sa tina un discurs la microfon.

„Jos Munteanu, jos Munteanu, jos Munteanu.”, scandeaza protestatarii.
Sursa:protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *