Contrabandă cu ţigări şi electrocasnice la vama Sculeni

Contrabandă cu ţigări şi electrocasnice la vama Sculeni

Contrabandă cu ţigări şi electrocasnice la vama Sculeni

Inspectorii vamali de la Sculeni au reținut peste 500 unități de aparataj, tăinuite de controlul vamal într-o autoutilitară sosită din Anglia și peste 4.000 de țigarete, ascunse în podeaua, torpedoul și bara de protecție ale unui autoturism.

În dimineața zilei de 28 octombrie 2015, pe sensul de intrare în țară a postului vamal Sculeni, s-a prezentat un cetățean român la volanul unei autoutilitare, tractând și o semiremorcă cu numere de înmatriculare în România. Bărbatul de 36 de ani se deplasa din Anglia în Moldova, tranportând, conform declarației de tranzit, țesături și accesorii pentru confecții.

Vameşii au procedat la scanarea mijlocului de transport, fiind constatate iregularități la nivelul semiremorcii. Inspectorii au dispus efectuarea unui control fizic asupra acesteia, în urma căruia au descoperit peste 500 unități de aparataj tehnic: hote electrice, spirometre, cântare electronice etc., valoarea lor urmând să fie stabilită.

Câteva ore mai târziu, pe sensul de ieșire din țară la acelaşi post vamal, s-a prezentat un tânăr moldovean în vârstă de 19 ani, la volanul unui autoturism, înmatriculat în R. Moldova.

Bărbatul le-a spus vameşilor că nu transportă mărfuri prohibite sau bunuri în cantități comerciale, declarând în mod verbal doar două pachete de țigări și lucruri personale.

Angajații vamali au supus autoturismul unui control fizic detaliat, descoperind peste 4.000 de țigarete, disimulate în torpedoul, sub tapițeria podelei și sub bara de protecție ale unității auto. Țigările urmau să fie comercializate pe piața neagră din UE, unde tânărul ar fi obținut un profit de peste 800 euro.

Autoritatea vamală a procedat la reținerea bunurilor în vederea confiscării.

În primul caz, făptașul riscă să fie cercetat sub aspect penal, iar în cel de-al doilea caz, tânărul va achita o amendă contravențională în valoare de 3.000 lei.

Sursa:publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *