2 batrini din Briceni s-au intoxicat cu CO2 de la tuica

2 batrini din Briceni s-au intoxicat cu CO2 de la tuica

2 batrini din Briceni s-au intoxicat cu CO2 de la tuica

Recoltarea strugurilor si prepararea vinului si a tuicii fac victime – doi batrani au fost gasiti morti, dupa ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon din procesul de fermentare a tuicii.

Pe 31 octombrie curent, doi soti din Grimancauti, Briceni au decedat in bucataria de vara in care pregateau tuica din struguri pentru toamna. Cei doi, de 83 si 81 de ani, s-au intoxicat cu monoxid de carbon din gazele de fermentatie ale tiucii.

Ajunsi la fata locului, medicii nu au mai putut face nimic pentru cei doi.

Politia atrage atentia asupra luarii masurilor minime de precautie, in special asigurarea ventilatiei corespunzatoare in spatiile de fermentare a vinului şi tuicii. Pentru ca in aceasta perioada se recolteaza strugurii si se inregistreaza tot mai multe cazuri letale, la cel mai mic semn de intoxicatie este necesar de adresat la medic. Este bine de cunoscut ca monoxidul de carbon emanat in urma procesului de fermentare a vinului sau tuicii nu are miros si are efecte uimitoare asupra organismului.
Sursa:protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *