Vlad Filat a intrat in greva foamei

Vlad Filat a intrat in greva foamei

Vlad Filat a intrat in greva foamei

Vlad Filat a intrat in greva foamei in semn de protesta fata de actiunile procurorilor si ale administratiei penitenciarului nr. 13, care-i limiteaza orice contact cu publicul. Anuntul a fost facut de avocatii liberal-democratului, printr-un comunicat de presa. Reprezentantii Departamentului Institutiilor Penitenciare spun ca ii vor acorda acestuia asistenta medicala necesara in contextul deciziei pe care a luat-o si ca Filat a fost mutat astazi din subsol, inapoi in celula in care era detinut anterior.

Intr-un comunicat de presa, avocatii lui Vlad Filat au anuntat ca liderul PLDM a intrat de astazi in greva foamei din cauza tratamentul inuman si degradant la care ar fi supus constant. Mai mult, avocatul spune ca la ultimile intalniri, clientul sau i s-ar fi plans ca in ultima perioada acesta ar fi fost intimidat inclusiv prin intermediul detinutilor penitenciarului, fara a oferi mai multe detalii. Totodata dupa ce acum doua zile, Igor Popa a declarat ca Vlad Filat a fost mutat din nou intr-o celula la subsol iar din aceasta cauza, starea de sanatate a fostului premier s-ar fi agravat, astazi cei de la DIP reactioneaza.

Mai mult potrivit celor de la Institutii penitenciare, Vlad Filat nu ar fi bolnav, precizand ca in urma unui control medical s-a constatat ca starea lui de sanatate este satisfacatoare. Contactat de Pro Tv, avocatul Igor Popa nu a raspuns la telefon pentru a ne oferi mai multe detalii. Vlad Filat a fost retinut pe 15 octombrie si este invinuit de corupere pasiva si trafic de influenta. Anterior el a declarat ca este victima unei rafuieli politice in spatele careia ar sta Vlad Plahotniuc.

Sursa:protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *