Statistica – 80 de oameni au murit la trecere de pietoni

Statistica -  80 de oameni au murit la trecere de pietoni

Statistica – 80 de oameni au murit la trecere de pietoni

Aproximativ 80 de oameni și-au pierdut viața, iar 700 au fost răniți, de la începutul anului, în timp ce încercau să traverseze strada. Datele au fost prezentate de Inspectoratul Naţional de Patrulare, care a demarat astăzi operațiunea ”Pietonul”, pentru a-i atenționa pe participanții la trafic să respecte regulile de circulație.

Şoferii spun că le este greu să observe pietonii, mai ales pe timp de noapte. Se întâmplă fiindcă unele treceri de pietoni nu sunt semnalizate corespunzător, iar iluminatul stradal este prea slab.

„Când e întuneric afară și sunt îmbrăcați în haine negre, atunci e pericol, în orice moment poate să apară în fața mașinii. Pe strada Bogdan Voievod este o porțiune, traseul e atât de lat, că nici nu se deosebește dacă este trecere de pietoni sau nu”, a spus un şofer.

„Sunt locuri unde marcajul rutier nu prea se vede. Nu-s iluminate indicatoarele. Trebuie să fim atenți”, a explicat un alt conducător auto.

Pentru a preveni accidentele rutiere cu implicarea pietonilor, polițiștii au împărțit, în special copiilor, accesorii reflectorizante. Părinţii salută iniţiativa poliţiştilor.

Operaţiunea „Pietonul” se va desfășura în toată țara și va dura două săptămâni.

„Inspectorii de patrulare vor fi în adiacentul zebrelor ca să supravegheze participanţii la trafic. Atât şoferii, cât şi pietonii să respecte regulile circulaţiei rutiere”, a declarat inspectorul superior al Direcţiei Transport şi Circulaţie Rutieră INP, Adrian Gavdiuc.

Potrivit datelor Inspectoratului Naţional de Patrulare, de la începutul anului s-au produs aproape 700 de accidente rutiere cu implicarea pietonilor. Acestea s-au soldat cu 78 de morți și aproximativ 700 de răniți.
Sursa:publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *