Retinere – o grupa de comercianti de droguri aduse din Italia

Retinere - o grupa de comercianti de droguri aduse din Italia

Retinere – o grupa de comercianti de droguri aduse din Italia

Oamenii legii au anihilat o grupare criminala formata din sase membri activi, specializata in pastrarea heroinei si altor tipuri de droguri in proportii deosebit de mari, cu scopul de a le realiza pe teritoriul capitalei, anunta Inspectoratul General al Politiei.

Acestia s-au dovedit a fi 5 barbati cu varstele cuprinse intre 27 si 45 ani, precum si o tanara de 20 ani, originari din Chisinau, Stefan Voda, Calarasi si Soroca.

Fiecare din ei aveau roluri bine determinate: sa asigure transportarea drogurilor in capitala, supravegherea, realizarea de droguri, precum si asigurarea legaturilor cu importatorii de substante narcotice.

Descinderile in forta au avut loc intr-un apartament din strada Valea Crucii, sectorul Botanica, unde suspectii au fost surprinsi in timp ce pregateau doze de narcotice pentru vanzarile ulterioare.

In urma perchezitiilor corporale si in locuinta, au fost depistate 300 g. de heroina, 50 de pastile cu efect psihotrop, cca. un kilogram de droguri de origine vegetala, un cantar electronic, telefoane mobile precum si bani marcati transmisi sub controlul politistilor.

Porivit informatiilor preliminare, heroina ar fi fost adusa prin contrabanda din Italia.

Toate probele respective au fost sigilate, iar figurantii au fost retinuti pe un termen de 72 de ore.

Suspectii sint cercetati penal pentru traficul de substante narcotice in proportii deosebit de mari si contrabanda. Daca vor fi gasiti vinovati, ei risca sa stea dupa gratii de la 7 pana la 15 ani.

IGP mentioneaza ca pe parcursul anului curent, politia capitalei a destructurat cinci grupari criminale, a cate 11–15 membri fiecare, specializate in traficul ilicit de droguri in proportii deosebit de mari, in special heroina. Toti banuitii sunt cercetati penal in stare de arest.
Sursa:protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *