Contrabanda cu rochii de mireasa si telefoane mobile la vama Criva

Contrabanda cu rochii de mireasa si telefoane mobile la vama Criva

Contrabanda cu rochii de mireasa si telefoane mobile la vama Criva

Tentativă de contrabandă la postul vamal Criva-Mămăliga. Un șofer care efectua cursa regulată Cernăuţi-Chişinău, a fost prins de Colaboratorii Direcţiei Securitate Internă în timp ce încerca să introducă în țară un lot de telefoane mobile, piese auto şi rochii de mireasă, cu o valoare totală de 10.000 de lei.

Inițial, bărbatul s-a prezentat la pista de control „intrare în ţară” iar dup efectuarea controlului de rigoare a primit liber de vamă. La bara de ieşire din teritoriul postului vamal, unitatea de transport a fost stopată de către inspectorii Direcţiei Securitate Internă a Serviciului Vamal. Aceştia, în baza unei informaţii operative au dispus efectuarea unui control suplimentar.

Ca rezultat, angajaţii vamali au depistat în pragul uşii laterale un loc special amenajat. În acesta era localizat un lot comercial de mărfuri, dosit în vederea transportării ilicite.

Bărbatul în vârstă de 36 de ani, nu a putut prezenta acte de însoţire sau provenienţă pentru cele 19 telefoane mobile, mai multe piese de schimb auto, un laptop „Asus” şi patru rochii de mireasă, care urmau a fi comercializate pe pieţele de desfacere din ţară.

Cazul este cercetat de către colaboratorii secţiei Contracararea Fraudelor Vamale din cadrul Biroului Vamal Briceni, pentru elucidarea tuturor circumstanţelor. Mai mult, după ce va fi stabilită valoarea exactă a lotului de mărfuri, va fi posibilă calificarea dosarului ca fiind contravenţional sau penal.

Totodată, colaboratorii Direcţiei Securitate internă au iniţiat anchetă de serviciu în privinţa vameşilor care au efectuat controlul fizic la prima etapă şi astfel au admis că unitatea de transprot cu mărfuri dosite şi nedeclarate să primească liber de vamă.
Sursa: publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *