Contrabanda cu cafea naturala in Chisinau

Contrabanda cu cafea naturala in Chisinau

Contrabanda cu cafea naturala in Chisinau

O tentativă de plasare pe piață a 250 kg. de cafea naturală nedeclarată, estimată la aproximativ 100.000 lei, a fost contracarată de angajaţii Serviciului Vamal.

Marfa a fost reținută pe o stradă din municipiul Chișinău, urmare a verificării unor informații operative privind activitatea de contrabandă desfășurată de un grup de moldoveni.

Cafeua era transportată de un locuitor al Capitalei, în vârstă de 48 de ani. În urma verificărilor automobililui, au fost depistate 1.000 de pachete de cafea naturală, marca „Lavazza”, fără acte de însoțire.

Cercetările în acest caz sunt continuate în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea de contrabandă. Vinovatul riscă până la 10 ani de puşcărie.

Bunuri nedeclarate au fost depistate și de inspectorii posturilor vamale „Sculeni”, „Leușeni” și „Giurgiulești”, care au găsit, cumulativ, 23.040 țigarete, de diverse mărci, cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Produsele de tutungerie au fost reținute în vederea confiscării, iar contravenienții urmează să achite amenzi în cuantum de 15.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *