Doi cetateni din Israel, retinuti pentru cresterea drogurilor

Doi cetateni din Israel, retinuti pentru cresterea drogurilor

Doi cetateni din Israel, retinuti pentru cresterea drogurilor

Doi cetateni ai Israelului in varsta de 45 si 60 de ani au fost retinuti de politisti, fiind banuti de trafic international de droguri. Acestia au inchiriat o casa in suburbia orasului unde au pus la punct o intreaga schema infractionala.

Capul gruparii in varsta de 60 de ani, considerat unul din liderii traficantilor de droguri din Israel impreuna cu un alt barbat au pus la cale o metoda inedita de a creste cannabisul. Suspectii au inchiriat o casa in suburbia orasului unde au amenjat sere cu sisteme de ventilare, incalzire si iluminare, folosind metoda hidroponica – (metoda de cultivare in solutii nutritive sau pe un substrat de pietris sau de nisip prin care circula permanent apa cu ingrasaminte chimice. Are avantajul scurtării perioadei de vegetaţie, lipsei buruienilor, evitării pierderilor de substanţe nutritive etc. În prezent, este studiată de NASA, ca o posibilă metodă de cultivare a plantelor în navele spaţiale, pe alte planete etc.)

„Afaceristii” importau seminte de cannabis din Olanda, dupa care le cultivau si prelucrau pe teritoriul Republicii Moldova prin metoda hidroponica. Dupa prelucrarea plantelor de cannabis, substantele narcotice obtinute urmau a fi transportate pentru comercializare in Federatia Rusa si in statele UE.

In urma unui sir de perchezitii, la domiciliul inchiriat de suspecti unde au fost depistate 375 de plante de cannabis crescute in sere, la fel in subsolul casei au fost depistate aproximativ 300 de ghivece in care erau plantati puieti de cannabis. Totodata, in urma perchezitiilor odailor, in care locuiau cei doi suspecti, oamenii legii au depistat droguri in cantitati deosebit de mari (cocaina, MDMA-extasy, marijuana).

Indivizii urmareau sa obtina aproximativ 100 kg de substanta narcotica, iar castigul de pe urma vanzarii acestei cantitati se estimeaza la suma de 200 mii de euro.

Daca vor fi gasiti vinovati, acestia risca inchisoare de la 3 la 7 ani. Politia intreprinde masuri operative de investigatie in comun cu omologii din Israel pentru stabilirea si retinerea altor membri ai gruparii infractionale.

Sursa>protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *