Igor Dodon e obligat sa achite despagubiri morale de 50 de mii de lei companiei V. Strelet pentru afirmatii false la TV

img_2192751_thumbs_640x480_3576931igor dodon, valeriu strelet, in profunzime, protv, despagubiri morale, curtea de apel Liderul PSRM Igor Dodon este obligat sa achite despagubiri morale in valoare de 50 de mii de lei companiei fostului premier Valeriu Strelet, informeaza www.bizlaw.md.
La sfarsitul anului trecut, S.C. BIOPROTECT S.R.L., a carui proprietar este Valeriu Strelet, a inaintat o cerere de chemare in judecata catre Igor Dodon si PSRM, privind apararea reputatiei profesionale. Reclamanta, S.C. BIOPROTECT S.R.L., a sustinut ca, in cadrul emisiunii in PROfunzime, difuzata la Pro TV Chisinau, Igor Dodon a facut afirmatii care nu corespund realitatii si care au dus la defaimarea si lezarea reputatiei profesionale.

Si anume, in cadrul emisiunii din 16 noiembrie 2015 si in reluare, la 21 noiembrie 2015, Igor Dodon a declarat: „Noi avem informatia confirmata, cel putin din surse anonime, care nu pot fi facute publice, ca au fost declarate la preturi mult mai mici, astfel fiind cazul de evaziune fiscala. Acum obtinem ultima informatie de la Serviciul Vamal si voi face public la mine pe blog. Am dovezi clare, prin care se demostreaza ca BIOPROTECT importa la preturi reduse produse de uz fitosanitar, care mai departe erau vandute la preturi exagerate. O parte a profitului pleca in off-shoruri si marea majoritate a producatorilor agricoli, de fapt, plateau niste preturi, care economic nu erau justificate. Am probe si le voi publica…”

Instanta de judecata a decis astazi ca afirmatiile nu corespund realitatii, sunt defaimatoare si au lezat reputatia S.C. BIOPROTECT S.R.L. Astfel, Igor Dodon este impus sa achite despagubiri companiei BIOPROTECT, in marime de 50 de mii de lei, pentru prejudiciul moral cauzat. De asemenea, Igor Dodon va trebui sa achite partial si cheltuielile legate de judecarea cauzei. Mai mult, liderul PSRM urmeaza sa dezminta public, personal, afirmatiile sale expuse in privinta S.C. BIOPROTECT S.R.L, prin difuzarea in acelasi mod si in cadrul aceleiasi emisiunii in PROfunzime, pe postul de televiziune ProTV, sau in cadrul unei conferinte de presa.

Hotararea poate fi atacata la Curtea de Apel Chisinau in termen de 30 de zile.
Sursa: protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *