Prune umplute cu haşiş la penetenciarul 11 din Balti

 Prune umplute cu haşiş la penetenciarul 11 din Balti

Prune umplute cu haşiş la penetenciarul 11 din Balti


Ingeniozitatea unor persoane de la libertate nu are limite atunci când vine vorba despre introducerea ilegală a substanţelor interzise în instituţiile de detenţie, scrie dip.gov.md.

Astfel, ieri, 22 septembrie, în urma verificării unui colet cu produse alimentare destinat unui deţinut, într-o sacoşă cu prune uscate, angajaţii Penitenciarului numărul 11 Bălţi au depistat o substanţă solidă de culoare cafenie, asemănătoare cu haşişul, ascuns chiar în interiorul unei prune.
Prunele uscate cu presupusele droguri urmau să ajungă la un deţinut în vârstă de 20 de ani, condamnat la 8 ani privaţiune de libertate.

Un alt caz a fost înregistrat în aceeaşi zi, la Penitenciarul numărul 5 din Cahul.

La punctul de trecere şi control al instituţiei de detenţie, s-a prezentat soţul unei deţinute, pentru a beneficia de o întrevedere de scurtă durată cu aceasta.

În rezultatul percheziţiei corporale, oamenii legii au depistat în bata de la pantaloni 487 de lei.

O altă ilegalitate a fost înregistrată după miezul nopţii la Penitenciarul numărul 18 din Brăneşti.

Astfel, persoane necunoscute au aruncat peste zidurile instituţiei de detenţie un obiect sferic învelit cu bandă adezivă. În urma ridicării acestuia, în interiorul obiectului, angajații serviciilor abilitate au depistat masă vegetală mărunţită asemenătoare cu marijuana şi o cartelă SIM.
În privința acestor cazuri au fost sesizați, imediat, angajații Inspectoratelor de Poliție din raza dislocării instituţiilor de detenție pentru efectuarea investigațiilor și adoptarea unor decizii conform legislației în vigoare.
Sursa:publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *